BEEF STEW RECIPE

DSC_5665DSC_5523 DSC_5666

Fler recept ni sa, fler recept ska ni ha. Vi börjar med en klassisk rätt jag gjorde i fredags. Vi fick nämligen en fin gryta av svärfar i julklapp så då tänkte jag att det är lika bra att lära sig göra långkok 😉 Så jag ringde kocken pappa och frågade hur han brukade göra, sen pratade jag med mamma och frågade hur hon brukade göra. Minnet är bra men kort, så det fick bli en mix och även lite påhitt. Men gott vart det!

Detta behöver du:
Grytbitar ca 500 g (nötkött tog jag)
smör och olja
1 Gullök
2,5 dl Creme Fraice
3 msk Tomatpuré
Soya (litegrann mest för färgens skull)
Kalvfond (jag tog flytande, ca 1/5 dl eller mer)
Salt & pepper
Lagerblad (0m du vill)

Tillbehör:
Potatis
Morötter
Svartvinbärsgelé

Gör så här:
Ställ grytan på spisen och häll i olja och smör, låt den bli riktigt varm och sedan häller du o löken och grytbitarna. Låt steka för att få lite färg. Sedan häller du upp vatten så att det precis täcker köttet. Sänk plattan och låt bara småkoka (absolut inte koka för mycket utan bara puttra pyttelite). Häll i alla ingredienser förutom creme fraichen. Låt stå och puttra i ca 1 timme, ibland längre, ibland kortare. Köttet ska bli mört. Så du får ta upp en bit och smaka eftersom. När det är klart kan du hälla i Creme Fraichen och låta den få vara med i några minuter innan du tar av grytan från plattan och det är klart.

Sedan var det dags att koka potatisen och morötterna. Det du vill ha som tillbehör helt enkelt. Sedan var det klart! Så himla enkelt och allt sköter sig självt vilket är jätteskönt om man inte har tid att stå vid spisen halva kvällen.

Smaklig måltid! <3

0

Comments are closed for this article!