GOOD SHAPE ALL YEAR ROUND.

dsc_1242-1DSC_9165 DSC_8001

Fick en fråga häromdagen om: ”hur jag håller mig i form året runt trots att jag ser ut och njuta av livets goda.”

Till att börja med så tränar jag ganska mycket.  Inte för att jag måste, utan för att jag älskar det. Försöker få in ca 5 pass i veckan när jag inte är iväg och reser. Passen kan se olika ut, men ungefär så här: intervaller på löpband, styrkepass med pulshöjande övningar, tung powerwalk i lutning eller något roligt pass som man kan boka in sig på på gymmet. Jag försöker variera mig för att inte kroppen skall vänja sig och för att hela tiden sträva mot att utmana sig själv. Men som jag brukar säga, det handlar inte om hur mycket man tränar, det handlar om hur effektiv  man är  när man väl kör!

DSC_0272-3DSC_8751dsc_5022-3 DSC_0248

Jag är uppvuxen och lite bortskämd med fantastiskt god mat, då mina kära föräldrar är väldigt duktiga i köket. Pappa är ju som sagt var kock och min mamma superduktig ändå. Jag älskar mat och njuter verkligen av att en god matbit. För mig är det inte bara maträtten i sig utan hela upplevelsen, att det är socialt, festligt, trevligt och ett sätt att umgås. Vi kunde sitta runt matbordet och diskutera och prata om olika saker i timmar när jag bodde hemma – sånt tycker jag är mysigt och viktigt även idag!

– God mat är väl livet? men så pass mycket har jag förstått att man kan inte äta HUR mycket som helst om man inte rör på sig. Så vad gör man? – Man rör på sig!! hehe.

Tränar man mycket så kan man även äta mycket.

DSC_2982

Såhär skulle jag säga att min dagliga frukost ser ut.

1-1,5 dl havregryn toppat med en skvätt mjölk och varma bär. Till det ett ägg och en kopp kaffe! <3

DSC_1030-2DSC_3187

Jag njuter oftast inte av riktig skräpmat, jag njuter av god och vällagad mat som man mår bra av. Sen kan jag tycka att en stor tjock pizza eller en grisig hamburgare kan vara hur gott som helst, men det är ibland och inte varje dag.

Däremot finns det en sak jag utan problem skulle kunna avnjuta varje dag, min troligtvis största last i livet: choklad och godis. Som ett barn. Av den anledningen har jag infört en regel och det är att försöka motstå det på vardagarna. Ã… tur är väl det, annars hade nog hela jag sett ut som en 500 grams blå fazer-chokladkaka just nu, hehe!

DSC_0681-2 DSC_0664

Tips på grymma intervaller på löpbandet:

5 i lutning, 14,5 i hastighet.

Spring 1 min / vila 1 minut. Kör det x12 = allt som allt 24 minuter!

DSC_1760-3dsc_4517-3DSC_0768-3

Måndag till fredag fokuserar jag på att göra ett bra jobb, träna mycket och äta bra mat. Jag tycker alla dom tre sakerna går fint hand i hand. Jag brukar äta mycket fisk, kyckling, ris, rotfrukter, frukt och grönt. Älskar sånt. Till helgen brukar jag däremot lyxa till det rejält och hugga in på det jag är sugen på. Sen händer det ju lite då och då att det slinker ner en och annan onyttighet i vardagen också såklart, men – Hallå, alla är vi väl inte mer än människor 😉 Men allt med måtta va! det är väl just det allting handlar om.

DSC_8448DSC_8110 DSC_8446

Något jag älskar.

Långa och mysiga lördagsfrukostar framför tvn <3

dsc_0756-2DSC_0842dsc_0745-2

Så för att sammanfatta: Träna hårt när du väl kör, drick mycket vatten, njut av god bra mat och smaska i dig allt det där goda med måtta (inte 7 dagar i veckan)!

Jag ser hellre att man tänker på hälsan och kroppen året om än att man skall börja tänka på det inför sommaren. Det säger väl ganska mycket om min syn på det hela. Det viktiga är inte det yttre resultatet träningen och maten ger det är bara ett stort plus i kanten. Det viktigaste är att kroppen mår bra och att hålla den frisk och kry.

Mår kroppen bra inuti, så kommer den även se bra ut utanpå! <3

0

Comments are closed for this article!