HYDRATE ME

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

På alla ”torrhudares” -begäran kommer här ett inlägg med tips på hur man får bort den torra vinterhyn som inte minst jag är väldigt drabbad av, hehe.

Igår var jag hos läkaren och han skrev ut olika salvor till mig då jag har väldigt mycket eksem både i ansiktet och på halsen som kliar och sticker som bara den.  Så nu skall jag testa dessa några dagar för att se om det blir bättre.

Oavsett om det försvinner så berättade läkaren att jag måste vara noggrann med att återfukta hela tiden, och extra mycket nu när det är så kallt ute. Som mamma sa till mig: det är lika viktigt att återfukta inifrån som utifrån, dvs: dricka mycket vatten och använda fuktgivande krämer!

Jag frågade ju även er på snapchat och insta-storyn om ni hade några bra tips. Jag blev helt överöst med bilder, filmer och goda råd – Vad skulle jag göra utan er? Ni är verkligen fantastiska och så himla engagerade! <3

I och med att jag fick så mycket kloka råd och tips så samlade jag ihop de som flest folk rekommenderade och tänkte nu dela med mig av dem till er andra också! Kanske kan era tips hjälpa fler än bara mig!

Här kommer topp 5, utan inbördesordning (har ej testat dessa):

1. Origin, Drink up Intesive Overnight Mask
2. GlamGlow , ”Hollywood masken”
3. Kokosolja, mandelolja, olivolja
4. Dermapen / Micro-needling (ansiktsbehandling)
5. Aloe vera planta

Hur man kan påverka huden inifrån:

1. Dricka mycket vatten för att rensa ur kroppen på orenheter/gifter
2. Äta mycket antioxidanter så som blåbär, gojibär etc.
3. C-vitamin (apelsiner etc), zink (kött, bönor, mjölkprodukter) och omega 3 (fisk).
4. Clean eating (inga tillsatser eller halvfabrikat)
5. Grönt te

Personligen är jag mycket för att ha naturliga ämnen i ansiktet och på kroppen. Det känns så himla mycket bättre att använda oljor och naturlig återfuktning på något vis. Tror faktiskt inte det är så bra att använda hudvård med mycket parfym eller alkohol. Det i sig är även uttorkande.

Jag fick idag även hem ett bud med olika foundations som ska vara bra när man är torr i huden. No7, Nars och Cover FX.  Jag har testat den från No7 innan och den är verkligen superbra. Tänkte att jag får testa de andra två nu och se vilken som funkar bäst.

Det var nog allt jag hade att dela med mig av för nu. Hoppas ni lärt er något nytt eller fått lite inspiration, för det har verkligen jag fått – tack vare er!  Nu får ni göra som jag, ha hemma-spa och ge huden extra mycket fukt tills dess att det blir lite varmare ute 😉

Lycka till!!

LOADING..